biotek_vibenshusgym_next.jpg

Individuelle besøgsdage kan arrangeres ved kontakt til studievejleder Jesper Rasmussen på 24 43 36 14 eller jras@nextkbh.dk

Biotek

Vil du vide hvordan teknologien påvirker mennesket?

Drømmer du om at løse kræftens gåde eller om at kurere sjældne arvelige sygdomme? Så kan første skridt på vejen være Biotek. Her arbejder du med biologiske systemer og organismer, og du får grundlæggende viden om, hvordan celler og krop fungerer. I undervisningen vil du opleve et tæt samarbejde med universitet og med virksomheder, da vi udnytter, at Vibenshus er nabo til universitetsparken.

Bioteknologi A - Matematik A

BioteknologiA_vibenshus.jpg

Bioteknologi A

I bioteknologi A tages der udgangspunkt i fagene kemi og biologi. Du får undervisning i såvel klassiske biologiske som klassiske kemiske emner. Men du får også kendskab til bioteknologiens betydning inden for sygdomsbehandling, fødevareteknologi, forædling samt biologisk og kemisk produktion på et bæredygtigt grundlag.

MatematikA_vibenshus.jpg

I matematik A opnår du forståelse for matematiske metoder, teorier og modeller. Du lærer at udføre matematiske ræsonnementer og beviser og får træning i at løse matematiske opgaver med relevans for fx teknologi og naturvidenskab.

Kemi A, fysik A, psykologi C, samfundsfag B

Den obligatoriske fagrække på htx giver dig direkte adgang til næsten alle videregående uddannelser. Herudover vælger du selv, hvilke fag du ønsker at gå yderligere i dybden med. På Vibenshus Gymnasium fortsætter du med en række fag, som du kender fra folkeskolen. Men du møder også helt nye og spændende tekniske fag, der er med til at give htx dens helt særlige innovative og anvendelsesorienterede profil.

studenterkoersel_vibenshus.jpg

Efter Gymnasiet

Biotek er for dig, der fx overvejer at læse biokemi, molekylærbiologi eller bioteknologi. Farmaceut, kemiingeniør eller laborant er også oplagte valg.

For at blive optaget skal du være erklæret uddannelsesparat og søge rettidigt. Der er optagelse til gymnasierne hvert forår. Ansøgningsfristen er 1. marts, og i den forbindelse afholder vi informationsaftener i januar og februar.

• Obligatoriske fag
  • Valgfrie fag