velkommen_vibenshusgym_next.jpg

Mandag d. 23. januar kl. 19.00
Tirsdag d. 31. januar kl. 19.00

Naturvidenskabeligt gymnasium på Østerbro

På Vibenshus Gymnasium har vi store ambitioner og dermed fokus på fagligheden. Vi ved, at faglighed og trivsel går hånd i hånd. Du opnår de bedste resultater, hvis du trives, har det godt og er glad for det, du laver. På Vibenshus Gymnasium vil du derfor møde dygtige og engagerede lærere, der dagligt arbejder for at skabe de bedste rammer for faglig fordybelse og social trivsel.

Vi er en forholdsvis lille skole med plads til at fokusere på den enkelte elev og dennes potentiale. Rummelighed og mangfoldighed er kendetegnende for skolen. Den daglige undervisning skal være præget af høj kvalitet, men herudover sætter vi en ære i at udfordre eleverne præcis dér, hvor de er. Det gør vi i form af lektiecafe og lektiehjælp og gennem deltagelse i særlige talentforløb, fagolympiader mm.

studieretninger_vibenshus_next.jpg

Vejen til dit drømmestudie

En studentereksamen skal bruges til at komme ind på en videregående uddannelse – kort eller lang. Vibenshus Gymnasiums studieretninger giver adgang til alle videregående uddannelser. Så uanset hvad dit drømmestudium måtte være, kan du kvalificere dig til det hos os.

På Vibenshus Gymnasium arbejder vi med at forberede dig på den virkelighed, der venter, når du har fået huen på. Både virksomhedsbesøg og samarbejde med videregående uddannelser giver dig de bedste forudsætninger for at vælge den rigtige uddannelse. Vi udnytter, at vi ligger dør om dør med universitetsparken på Østerbro, men tager også på besøg på DTU mv.

studieretninger
studievaner_vibenshus_next.jpg

Tværfaglighed og gode studievaner

På htx arbejder du med tværfaglige projekter, naturvidenskabelige metoder og kreative designs. Du udfører eksperimenter i laboratorierne og udvikler teknologiske ideer, der bliver til virkelighed.

I undervisningen kombinerer vi teori med praktiske øvelser. Arbejdsformen på htx giver dig gode studievaner, som du kan bruge i dit videre uddannelsesforløb, fordi vi arbejder med mange tværfaglige projekter.

3ÅR

Et godt studiemiljø

3 år på gymnasiet er meget andet end bøger. I det daglige kan du for eksempel tage en tur omkring bordtennisbordene, udfordre dine klassekammerrater i en bordfodboldsturnering, eller du kan slå et smut forbi lektiecafeen og (måske) holde lektiefri weekend.

Et veludviklet og gennemprøvet samarbejde mellem elever og lærere er grundstammen på Vibenshus. Elevernes eget engagement er drivkraften bag de mange sociale ting, der sker på Vibenshus.

Studiemiljø
kanotur.jpg

På studietur hvert år

På Vibenshus Gymnasium er vi på studietur hvert år.
I 1. g tager vi på en fælles kanotur i august i tre dage. Her er det formålet at opbygge og styrke de sociale relationer, så du kan få et godt studiemiljø. Heldigvis er der hvert år ældre elever, der tager med som tutorer og sammen med lærerne sørger for, at du får en rigtig god start på htx.

I 2. og 3. htx tager vi på studietur i efteråret. Turen går til en destination i Europa. Her knytter studieturene sig til større projekter, der bliver arbejdet med på skolen. Studieturene på 2. og 3. år er begge en del af undervisningen og kan indgå i eksamen på 3. år. Der er knyttet en brugerbetaling til studieturene

Hvorfor vælge os

Det sociale liv på skolen er af stor betydning. Der er masser af arrangementer; alt lige fra kort- og brætspil over filmklub og elektronikklub til LAN-parties, fredagscafe og fester. Det fede er, at der er plads til alle - også til lærerne

Phillip, htx elev på Vibenshus Gymnasium
MortenHoltum_Vibenshus_72dpi_nov16  (3).jpg

Kom og besøg os

Der er mange muligheder for at besøge os på Vibenshus Gymnasium. Måske har du mulighed for at komme i brobygning eller på introkursus her. Og i januar slår vi dørene op og inviterer til infoaften, hvor både lærere og nuværende elever står klar til at fortælle om skolen, miljøet og mulighederne.

Du er også meget velkommen til at besøge os på en almindelig skoledag og følge en klasse og på egen krop få et indtryk af undervisningen. Kontakt studievejlederen på Vibenshus Gymnasium og lav en aftale om en besøgsdag.

rikke.jpg

Rikke Kirkeskov Sørup