science_sydkystengym_next.jpg

Individuelle besøgsdage kan arrangeres ved kontakt til studievejledningen

Science

Individuelle besøgsdage kan arrangeres ved kontakt til studievejledningen

Brænder du for naturvidenskab?

Science er for dig, der er til klassiske naturvidenskabelige fag som matematik og fysik. Her bruger du din viden fra matematik, når du i fysik og kemi udfører forsøg i laboratoriet. Du har mulighed for at deltage i naturvidenskabelige talentkonkurrencer, og du vil komme på ekskursioner til Københavns Universitet, Roskilde Universitet, DTU m.m.

Matematik A - Fysik B - Kemi B

stx_matematikA.jpg

I matematik A arbejder du med en række fundamentale matematiske tankegange, begreber og metoder. Du får bl.a. kendskab til statistiske analysemetoder. Matematik bygger på abstraktion og logisk tænkning, og du lærer om en lang række metoder til modellering og problembehandling inden for matematikkens verden.

stx_fysikB.JPG

Fysik B

I fysik B lærer du om fysisk tankegang og metode. Du opnår forståelse for udvalgte områder af den klassiske og moderne fysik. Du bliver i stand til at vurdere information om teknisk og naturvidenskabeligt prægede problemstillinger. Undervisningen foregår både teoretisk og eksperimentelt.

stx_KemiB.JPG

Kemi B

I kemi B får du kendskab til kemiens centrale begreber og eksperimentelle arbejdsmetoder sammen med en forståelse for stoffers opbygning og kemiske reaktioner. Du bliver i stand til at forstå og vurdere kemiens betydning for for individ og samfund i samspil med den teknologiske udvikling. Undervisningen foregår både teoretisk og eksperimentelt.

Programmering C, engelsk A eller fysik A.

Den obligatoriske fagrække på stx giver dig direkte adgang til næsten alle videregående uddannelser. Herudover vælger du selv, hvilke fag du ønsker at gå yderligere i dybden med. På Sydkysten Gymnasium fortsætter du med en række fag, som du kender fra folkeskolen. Men du møder også helt nye og spændende fag, der er med til at give stx dens helt særlige innovative og anvendelsesorienterede profil

glade elever på studenterkørsel med hue fra sydkysten gymnasium

Efter Gymnasiet

Studieretningen åbner op for de fleste videregående uddannelser, men er især skræddersyet til de naturvidenskabelige uddannelser på universitetet og DTU.

For at blive optaget skal du være erklæret uddannelsesparat og søge rettidigt. Der er optagelse til gymnasierne hvert forår. Ansøgningsfristen er 1. marts, og i den forbindelse afholder vi informationsaftener i januar.

• Obligatoriske fag
  • Valgfrie fag