global_culture_sydkystengym_next.jpg

Individuelle besøgsdage kan arrangeres ved kontakt til studievejledningen

Global Culture

Individuelle besøgsdage kan arrangeres ved kontakt til studievejledningen

Brænder du for sprog og kultur?

Global Culture er for dig, som har lyst til at rejse ud og se verden og har ambitioner om at studere i udlandet eller arbejde for internationale organisationer. På studieretningen får du i praksis afprøvet dine sprogfærdigheder og din kulturelle viden gennem studieture til storbyer på tre kontinenter. For at få mest ud af din gymnasietid skal du være villig til at flytte grænser og udfordre dig selv, både i undervisningen og ude i verden.

* Som elev på studieretningen Global Culture kommer du på flere studieture. De samlede rejseudgifter er derfor ca. 20.000 kr.

Samfundsfag A - Engelsk A
Stx_SamfundsfagB.jpg

Samfundsfag A

I samfundsfag A får du en sammenhængende forståelse af aktuelle samfundsmæssige problemstillinger, såvel i Danmark som internationalt. Du lærer bl.a. at bruge samfundsvidenskabelige teorier og metoder, og du udvikler din evne til at formulere samfundsfaglige problemstillinger.

stx_Engelsk A.jpg

I engelsk A får du et solidt kendskab til det engelske sprogs mundtlige og skriftlige udtryksformer og lærer at begå dig sprogligt i en globaliseret verden. Du får undervisning i at analysere og beskrive engelsk sprog grammatisk og stilistisk og får et bredt kendskab til historiske, kulturelle og samfundsmæssige forhold i Storbritannien og USA.

Kulturforståelse C, markedskommunikation C, psykologi C.

Den obligatoriske fagrække på stx giver dig direkte adgang til næsten alle videregående uddannelser. Herudover vælger du selv, hvilke fag du ønsker at gå yderligere i dybden med. På Sydkysten Gymnasium fortsætter du med en række fag, som du kender fra folkeskolen. Men du møder også helt nye og spændende fag, der er med til at give stx dens helt særlige innovative og anvendelsesorienterede profil

glade elever på studenterkørsel med hue fra sydkysten gymnasium

Efter Gymnasiet

Studieretningen giver dig adgang til humanistiske
og samfundsvidenskabelige uddannelser samt alle
mellemlange og korte videregående uddannelser.

For at blive optaget skal du være erklæret uddannelsesparat og søge rettidigt. Der er optagelse til gymnasierne hvert forår. Ansøgningsfristen er 1. marts, og i den forbindelse afholder vi informationsaftener i januar.

• Obligatoriske fag
  • Valgfrie fag