" /> optagelse.dk. Her finder du også hjælp til ansøgningsprocessen. Du kan også finde yderligere information på uddannelsesguiden.dk. Vores studievejledere er desuden altid klar til at hjælpe dig med at søge ind hos os. Du får skriftligt svar om optagelsen senest 1. juni. Uddannelsen begynder 14. august.

">
473853_386965524647897_679292068_o.jpg

Individuelle besøgsdage kan arrangeres ved kontakt til studievejledningen.
Se link for mere information.

Individuelle besøgsdage kan arrangeres ved kontakt til studievejledningen.
Se link for mere information.

Ansøgningsfristen 1. marts

Der er optagelse til htx, stx og hhx hvert forår. Ansøgningsfristen er 1. marts. Du skal udfylde din uddannelsesplan og søge via optagelse.dk. Her finder du også hjælp til ansøgningsprocessen. Du kan også finde yderligere information på uddannelsesguiden.dk. Vores studievejledere er desuden altid klar til at hjælpe dig med at søge ind hos os. Du får skriftligt svar om optagelsen senest 1. juni. Uddannelsen begynder 14. august.

glade elever på studenterkørsel med hue fra sydkysten gymnasium

Optagelsesprøve

Opfylder du ikke adgangskravet til en gymnasial uddannelse, kan du komme til en optagelsesprøve. Her bliver du indkaldt til en samtale med lærere fra relevante fag. Lærerne vurderer dine kompetencer inden for de respektive fag. Desuden vurderer de din modenhed og dine muligheder for at gennemføre en gymnasieuddannelse. Samtalerne munder ud i en samlet vurdering af, om du er uddannelsesparat til gymnasiet. Senest en uge efter, at du har været til samtale, får du besked fra skolen.

DIT VALG

Hvad drømmer du om?

Studieretninger der leder til drømmejobbet

På Sydkysten Gymnasium får du en bred gymnasieuddannelse. Uanset hvilken studieretning, du vælger, har du en basis af obligatoriske fag, der giver direkte adgang til langt de fleste videregående uddannelser.

Med gymnasiereformen, som træder i kraft til sommer, skal du ikke længere ønske studieretning, når du søger ind. Først i løbet af efteråret skal du vælge studieretning. Alligevel er det fornuftigt at orientere dig i vores udbud af 12 spændende studieretninger.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, eller er du nysgerrig på, om Sydkysten Gymnasium er noget for dig, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledere. Det er også muligt at komme på besøgsdag.