optagelse_next.jpg

Kom til infoaften

Kom til infoaften, og lær mere om gymnasierne og de muligheder vi kan give dig.

Se datoer her

Kom til infoaften

Kom til infoaften, og lær mere om gymnasierne og de muligheder vi kan give dig.

Se datoer her

Ansøgningsfristen 1. marts

Der er optagelse til gymnasierne hvert forår. Ansøgningsfristen er 1. marts, og i den forbindelse afholder vi informationsaftener i januar og februar.

Går du i 9. eller 10. klasse, skal du senest 1. marts udfylde din uddannelsesplan og søge via www.optagelse.dk. Uddannelsesplanen fungerer samtidig som ansøgning. Du kan kun anføre den samme uddannelsesinstitution i ét af dine uddannelsesønsker, med mindre institutionen udbyder sine uddannelser på forskellige adresser. Du har i alt 5 ønsker, men du har ingen sikkerhed for at få dem opfyldt.

Er du gået ud af skolen, logger du ind med NemID og søger på www.optagelse.dk. Det vil være hensigtsmæssigt at gøre det inden den 15. marts. Det giver skolerne mulighed for at vurdere din ansøgning samtidig med ansøgningerne fra de elever, der søger direkte fra 9. eller 10. klasse.

Du får skriftligt svar om optagelsen senest 1. juni. Uddannelsen begynder i august.

studenter_huer_i_luften.jpg

Adgangskrav

Adgangskravene er ens til de gymnasiale uddannelser. Du kan blive optaget med en 9. eller 10. klasses afgangseksamen, hvis din skolevejleder er enig i dit uddannelsesvalg. Hvis din studievejleder ikke er enig i studievalget, kan du indstilles til optagelsesprøve.

For at blive optaget skal du udfylde et otagelsesskema på optagelse.dk. Har du spørgsmål til, hvordan du udfylder skemaet så kontakt en af vores studievejledere.

Sammen med ansøgningsskemaet skal du vedlægge kopi af dine sidste terminskarakterer fra folkeskolen. Har du allerede afsluttet 9. eller 10. klasse, vedlægger du dokumentation for dette.

Når du tilmelder dig uddannelsen, skal du give en prioriteret liste over ønsker til studieretning.

optagelse.dk

Optagelsesprøve

Opfylder du ikke adgangskravet til en gymnasial uddannelse, kan du komme til en optagelsesprøve. Her bliver du indkaldt til en samtale med lærere fra relevante fag. Lærerne vurderer dine kompetencer inden for de respektive fag. Desuden vurderer de din modenhed og dine muligheder for at gennemføre en gymnasieuddannelse. Samtalerne munder ud i en samlet vurdering af, om du er uddannelsesparat til gymnasiet. Senest en uge efter at du har været til samtale, får du besked fra skolen.

Har du spørgsmål

Studieretninger der leder til drømmejobbet

På NEXT - Uddannelse København har vi studieretninger til enhver smag, og helt sikkert også en der passer lige til dig.

Vores studieretninger giver adgang til alle videregående uddannelser. Så uanset hvad dit drømmestudium måtte være, kan du kvalificere dig til det hos os.

Alle Studieretninger
glade studenter med huen i alle farver

Vælg den rigtige gymnasieretning

Alle de gymnasiale uddannelser giver adgang til at læse videre, men vær opmærksom på, at der er videregående uddannelser, der stiller krav om bestemte gymnasiefag på bestemte niveauer.

På ug.dk finder du "Adgangskortet" som matcher gymnasieretninger med de spcifikke adgangskrav på de forskellige videregående uddannelser.

Specifikke adgangskrav
Ring eller skriv til vores studievejleder Charlotte hvis du har spørgsmål

Kontakt en vejleder

Har du spørgsmål om vores uddannelser, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledere. Studievejlederne på NEXT er altid parat til at hjælpe dig. Er du nysgerrig på om gymnasiet er noget for dig, kan man på vores seks gymnasier arrangere individuelle besøgsdage.