glade stx studenter på next

Infoaften

Kom til infoaften på Albertslund Gymnasium og hør om den nye professionsrettede hf mandag den 27. februar kl. 19-21

stx

Infoaften

Hvad er stx?

Det Almene Gymnasium gør dig klar til en bred vifte af videregående uddannelser, uanset om dine drømme specifikt er at blive læge, advokat, arkitekt eller generelt at gøre verden til et bedre sted. Du bliver udfordret både på dine naturvidenskabelige, samfundsvidenskabelige og sproglige evner.

På stx får du en faglig viden og kompetencer, som giver dig det bedst mulige afsæt til en videregående uddannelse. Der arbejdes målrettet på, at du gennem de 3 år udvikler
dine kreative og innovative sider og evne til samarbejde. Det gør dig klar til at forholde dig ansvarligt, kritisk og aktivt til verden omkring dig.

Uddannelsens opbygning

Både stx (alment gymnasium), htx (teknisk gymnasium) og hhx (handelsgymnasium) er bygget op på samme måde. Uddannelserne begynder med et grundforløb på 3 måneder, der er fælles for alle elever. Herefter vælger du en studieretning som du går på resten af tiden.

Forskellen mellem gymnasieretningerne ligger i, hvilke obligatoriske fag der kræves, og hvilke studieretninger der udbydes.

Stx åbner mange døre

I det almene gymnasium får du ny viden inden for en bred vifte af fag, der kommer fra de tre videnskabsområder: humaniora, naturvidenskab og samfundsvidenskab. Du lærer at gå i dybden med fagene og at samle ny viden ind.

Du er selv med til at beslutte nogle af de fag, du skal arbejde med i din skoletid, selv om du også får mange fag, som du ikke selv kan vælge til eller fra. Du lærer både at arbejde selvstændigt og at løse opgaver sammen med andre - begge dele noget du kan bruge senere i livet. Efter stx kan du søge optagelse på en videregående uddannelse.

Hvad lærer man egentlig på stx?

På stx bliver du meget dygtigere til mange af de fag, du allerede kender fra folkeskolen. Samarbejdet mellem fagene gør, at du bliver rigtig god til at forstå og analysere store sammenhænge. Det får du brug for, når du skal læse videre. Samtidig bliver der også lagt vægt på de kreative fag, og idræt er obligatorisk i alle 3 år. De fag er nemlig også med til at forme dig som menneske. Du kan læse stx på:

Albertslund Gymnasium
Sydkysten Gymnasium

Find dit gymnasium

It og studieture

IT er en naturlig del af undervisningen i de fleste fag, og der er trådløst netværk på alle gymnasier. Alle klasser kommer på studieture. Studieturene er også en del af undervisningen og har et fagligt indhold, men de er også med til at styrke sammenholdet i klassen og på tværs af klasser

Deltagerbetaling

Spændende studieretninger

På NEXT - Uddannelse København har vi studieretninger til enhver smag, og helt sikkert også en der passer lige til dig.

vores studievejleder Larry er klar til at hjælpe dig

Kontakt en vejleder

Har du spørgsmål om vores uddannelser, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledere. Studievejlederne på NEXT er altid parat til at hjælpe dig. Er du nysgerrig på om gymnasiet er noget for dig, kan man på vores seks gymnasier arrangere individuelle besøgsdage.

Kom og besøg os