Infoaften

Kom til Infoaften på Albertslund Gymnasium og hør om den nye professionsrettede hf mandag den 27. februar kl. 19-21

Hvorfor vælge Albertslund

Infoaften

Samspil med omverdenen

På Albertslund Gymnasium samarbejder vi tæt med virksomheder og institutioner gennem vores partnerskab med Gate21.

Virksomheder, institutioner eller kommunen stiller os aktuelle opgaver, som der skal udarbejdes løsningsforslag til gennem dialog bl.a. i lokalsamfundet. Typisk vil en leder eller anden repræsentant fra virksomhederne være med til at bedømme besvarelserne. På den måde bringes teorien fra undervisningen aktivt i spil i praksis.

Emnerne kan være meget forskellige og spænder fra alt til bæredygtighed og sundhed til IT og demokrati.

Kontakt vicerektor Knud-Erik Hansen, keh@nextkbh.dk tlf. 29919456

gate21.dk

Elitesport og idræt

Som Team Danmark Uddannelsespartner er vi anerkendt for vores arbejde med elitesportsudøvere. Vi tilrettelægger undervisningen fleksibelt, så der er mulighed for både at passe daglige træningspas og deltage i turneringer i ind- og udland fx med landshold. Det kræver dog stor disciplin både at gennemføre en gymnasial uddannelse og samtidig være elitesportsudøver. Vi følger derfor hver enkelt elev tæt og er i løbende dialog med klub og evt. forbund. Desuden supplerer vi med individuel undervisning fx på Skype, når det er nødvendigt.

Er du ikke godkendt af Team Danmark med alligevel elitesportsudøvere, vil vi også gerne hjælpe med tilrettelæggelsen af din uddannelse. Når det gælder fodbold samarbejder vi fx tæt med BIF, FCN, Hvidovre og FCK.

Hvis du bare er vild med idræt men ikke elitesportsudøver, er der også plads til dig. Der vil blive rig mulighed for at arbejde med idræt både i faget og tværfagligt og du vil kunne deltage i nogle af de forskellige sportsturneringer både lokalt og nationalt.

På hf-uddannelsen planlægger vi at starte en hel klasse med elitesportsudøvere og idrætselever fra august 2017, så du kan komme til at gå i klasse med andre, der har behov for et fleksibelt forløb og derfor også forstår din hverdag som elitesportselev.

Kontakt: rektor Trine Ladekarl Nellemann, tln@nextkbh.dk, tlf. 40979147

10658584_893688543975444_1040174236189962971_o.jpg

Musik

Musiklivet fylder meget på Albertslund Gymnasium. Man kan ofte høre elever, der øver sig, når man går ned ad gangene. Du kan både selv spille og synge eller du kan vælge at være tilskuer til fx årets musical eller nyde musikcafeernes liv. Nogle elever er allerede meget talentfulde, når de starter på en studieretning med musik og andre vil gerne lære det helt fra grunden, og der er plads til alle.

Kontakt vicerektor Louise Holt, lo@nextkbh.dk, tlf. 51219779

_J4A8114.jpg

Science

Sciencefagene er populære på Albertslund Gymnasium. Vi arbejder intensivt i laboratorier og værksteder og meget ofte i samspil med omverdenen, hvor virksomhederne stiller opgaver, som løses i undervisningen.

Desuden deltager vi i forløb på fx DTU, RUC og KU, hvor både lærere og elever løbende opkvalificeres med den nyeste viden indenfor naturvidenskab.

Kontakt vicerektor Knud-Erik Hansen, keh@nextkbh.dk tlf. 29919456

Samfundsforhold

Mange elever elsker at diskutere og følge med i aktuelle forhold og historiske begivenheder. På de samfundsfaglige forløb arbejder vi både med teori og praksis fx forløb om situationen i USA i forbindelse med præsidentvalgkampen. Der arbejdes tværfagligt og vi inviterer oplægsholdere med specifik viden på besøg.

På de samfundsfaglige forløb på stx er der desuden mulighed for at tilmelde sig New Yorker-klassen, hvor ca. 14 dage af undervisningen i 2.g gennemføres i NYC og Washington DC.

Kontakt: Trine Ladekarl Nellemann, tln@nextkbh.dk, tlf. 40979147

Sprog

På Albertslund Gymnasium udbyder vi engelsk, tysk, spansk, fransk og latin som fremmedsprog. Hvis du er vild med fremmedsprog og vil være endnu dygtigere, kan du på stx vælge en studieretning med 3 fremmedsprog. Hvis du vælger 3 fremmedsprog kan du nøjes med matematik C, men du kan dog vælge matematik på et højere niveau som valgfag, hvis du ønsker det.

Kontakt: Trine Ladekarl Nellemann, tln@nextkbh.dk, tlf. 40979147