_J4A8114.jpg

Individuelle besøgsdage kan arrangeres ved kontakt til Trine på tlf. 40 97 91 47 eller tln@nextkbh.dk

Science

Der fører til noget

Har du en plan om at blive læge, laborant, dyrlæge, tandlæge, sygeplejerske – kort sagt noget med hvid kittel, så er Science med bioteknologi A studieretningen for dig. Her kommer du til at arbejde med medicin, bakterier og undersøge DNA-profiler. Du arbejder desuden med bæredygtige fødevarer og klimaløsninger, ofte i samarbejde med lokale virksomheder og institutioner.

Er din drøm at blive f.eks. ingeniør, bygge broer, bygge huse, veje eller biler, så skal du vælge Science med fysik A. Her kigger du f.eks. på hvorfor en ballon kan flyve og hvorfor LED lys er det bedste. Du kommer til at se sammenhængen mellem matematik og fysik, og hvordan matematik som værktøj hjælper til de rigtige løsninger i den fysiske verden.

Matematik A - Bioteknologi A
Matematik A - Fysik A

I matematik A opnår du forståelse for matematiske metoder, teorier og modeller. Du lærer at udføre matematiske ræsonnementer og beviser og får træning i at løse matematiske opgaver med relevans for fx teknologi og naturvidenskab.

Bioteknologi A

I bioteknologi A tages der udgangspunkt i fagene kemi og biologi. Du får undervisning i såvel klassiske biologiske som klassiske kemiske emner. Men du får også kendskab til bioteknologiens betydning inden for sygdomsbehandling, fødevareteknologi, forædling samt biologisk og kemisk produktion på et bæredygtigt grundlag.

glade hhx elever på studenterkørsel

Efter gymnasiet

Med denne studieretning i bagagen er det oplagt at uddanne dig videre til fx læge, laborant, dyrlæge eller sygeplejerske efter gymnasiet.

For at blive optaget skal du være erklæret uddannelsesparat og søge rettidigt. Der er optagelse til gymnasierne hvert forår. Ansøgningsfristen er 1. marts, og i den forbindelse afholder vi informationsaftener i januar og februar.

Fysik A
Bioteknologi A