oekonomi.jpg (1)

Individuelle besøgsdage kan arrangeres ved kontakt til studievejledningen.
Se link for mere information.

Økonomi

Individuelle besøgsdage kan arrangeres ved kontakt til studievejledningen.
Se link for mere information.

Økonomi

Undervisning og undervisningsmaterialer er gratis, men der er nogle udgifter, man skal regne med, når man går i gymnasiet. Det kan f.eks. være specielle ordbøger til sprogfag, sko og tøj til idrætsfag og betaling af studierejser. Du kan læse mere om, hvilke udgifter du kan forvente på de respektive gymnasiers hjemmesider. Udover de særlige udgifter er der også nogle økonomiske fordele du kan drage nytte af, vi har her samlet nogle vigtige punkter.

SU

Hvis du er fyldt 18 år, har du mulighed for at søge SU under hele uddannelsen. Det kan du se mere om på su.dk
Elever i gymnasiet er berettiget til SU fra kvartalet efter at de er fyldt 18 år. Kvartalerne begynder 1. januar, 1. april, 1. juli og 1. oktober.

Ungdomskort

Med et ungdomskort kan du få rabat på offentlig transport mellem din skole og din bopæl. Ungdomskortet fungerer som et månedskort, du skal vise til buschauffører og kontrollører i tog og metro. Du kan se mere om, hvordan du søger om ungdomskort på ungdomskort.dk

Computer

En stor del af undervisningen er it-baseret, og du skal derfor have en bærbar computer. På NEXTs gymnasier har du mulighed for at leje en computer, gennem et samarbejde med Atea.

Du kan vælge mellem flere forskellige computere - alle sammen med 3 års forsikring uden selvrisiko.

Hvis du ikke har modtaget et login til portalen, bedes du sende en mail til pcordning@nextkbh.dk med følgende oplysninger
Gymnasium, navn  og mail adresse. Så bliver der oprettet en login som i modtager på mail.

Rejser

I gymnasiet skal du på én eller flere studieture. Læs om rejserne og hvad de koster under det enkelte gymnasium. Du finder oplysninger under menupunkterne Praktisk info.

Praktik i udlandet

Som elev på hhx og htx kan du komme på udlandsophold gennem Erasmus+ programmet. Det er en mulighed for at følge undervisningen eller arbejdet i en virksomhed i et andet land - og få omkostningerne til transport og indkvartering dækket.
Hvis din skole finder opholdet relevant og vil godkende, at du er væk i nogle uger, kan du få hjælp til at komme af sted gennem Erasmus+ hos NEXTs PIU-koordinatorer.

_MH_9604.jpg

Har du spørgsmål

Har du spørgsmål om vores uddannelser, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledere. Studievejlederne på NEXT er altid parate til at hjælpe dig. Er du nysgerrig på om gymnasiet er noget for dig, kan man på vores seks gymnasier arrangere individuelle besøgsdage.